3D scanning

3D scanning: SSEB is gespecialiseerd in het maken van 3D scans van grote, kleine, ingewikkelde en eenvoudige producten.

3D scanning t.b.v. innovaties of 3D printing

De redenen om gereedschappen, producten of onderdelen 3D te laten scannen zijn divers. 3D scanning om vervolgens met het 3D CAD-model snel 3D te kunnen printen om lange wacht- of levertijden van producten te voorkomen, is zo’n reden. Maar 3D scanning wordt ook toegepast indien tekeningen niet voorhanden zijn, maar het product wel geoptimaliseerd of innovatiever moet worden en dus terug naar de tekentafel moet.

SSEB maakt 3D scans van grote, kleine, ingewikkelde en eenvoudige producten. De gescande data wordt vervolgens omgezet in een 3D CAD-model. In een aantal gevallen zal een scan nog nabewerkt moeten worden. 3D scannen is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Er moet rondom gescand worden om het bestand sluitend te krijgen. En er mag niet bewogen worden. Met het uiteindelijke 3D CAD-model kan verder ontwikkeld worden en wordt de 3D metaal printer van SSEB aangestuurd.

3D scan en 3D CAD reverse engineering software

De SSEB engineers gebruiken de top in 3D scan apparatuur en state-of-the-art 3D CAD software zoals Catia, Siemens NX (waaronder ook de module Progressive Die Design), Siemens PLM en AutoForm. Ze hebben up-to-date theoretische vakkennis van deze systemen, de ervaring en de kennis om resultaten uit onderzoeken te vertalen naar de praktijk.

 3D scan?

Maak een vrijblijvende afspraak en ervaar onze kennis en praktische ervaring. Neemt u contact met ons op?

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.