Reverse engineering en 3D printen metaal

Reverse engineering voor 3D printing

U heeft een gereedschap, een onderdeel of een specifiek product, maar geen tekeningen? Zonder CAD tekening kan er geen 3D printing plaats vinden. Reverse engineering is dan de oplossing.

Wilt u een product laten printen? Dan denken wij graag met u mee over de mogelijkheden en adviseren wij u graag vooraf of het zinvol is om uw product te laten printen. Soms komen ook SSEB engineers pas achter dit antwoord als ze via reverse engineering de analyses en haalbaarheidsstudies hebben verricht en naast uw wensen en eisen hebben gelegd.

Over reverse engineering door SSEB hebben we een aparte pagina op deze website gemaakt. Klik hier.

3D metaal printen na reverse engineering

Reverse engineering start meestal met een 3D scan van uw gereedschap, onderdeel of product. Die scan wordt omgezet in een 3D CAD-model. Dit model kan worden geanalyseerd en als basis dienen voor verdere optimalisaties of innovaties indien dat wenselijk is. Zodra alle partijen tevreden zijn over de resultaten van de analyses en studies kan het 3D CAD-model worden gebruikt om de 3D metaal printer van SSEB aan te sturen.

Denkt u aan 3D printen metaal maar heeft u geen tekening?

Laat een ervaren SSEB reverse engineer en een 3D specialist vrijblijvend meedenken. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.