Speciaal machinebouw - apparatenbouw

Speciaalmachines: van idee tot en met de bouw

SSEB ontwikkelt, bouwt en onderhoudt speciaalmachines voor een grote diversiteit aan sectoren. Speciaal machinebouw van fijn mechanische installaties, dan gaat het om het ontwerpen tot op de vierkante millimeter nauwkeurig, tot grote en zware machines.

SSEB heeft de kennis, creativiteit en ervaring in huis om te ondersteunen bij innovaties, productontwikkeling en procesoptimalisatie vanuit de verschillende vakgebieden mechanica, pneumatiek, hydraulica, automatisering, aandrijftechniek en robotica.

Dagelijkse werkzaamheden van onze engineers zijn:
– Het ontwerpen van dynamische- en fijnmechanische (deel)constructies
– Afname en Inspectie
– Basic – en detail engineering met 3D CAD PLM software Siemens NX
– Haalbaarheidsonderzoek, maakbaarheidsstudies
– Analyse van / en aanbevelingen voor diverse productieomgevingen
– Dynamische- en statische analyses, lineaire en niet lineaire analyses
– Logistieke analyses, bewegingsgedrag en de mogelijke verstoringen daarop
– Bepaling van de productie layout
– Ontwerp van grippers t.b.v. producthandling en robotsystemen
– 3D ontwerp, simulatie en stress analyse
– Mechanische en besturingstechnische conceptontwikkeling
– Risicoanalyses
– CE beoordelingen
– Vermoeiings- en stabiliteitsberekeningen
– Schadeonderzoek
– Testen
– … en meer

Eigen engineering machinebouw

Productiebedrijven betrekken de SSEB engineers al vroeg bij het denkproces om nieuwe (speciaal)machines te bedenken of om bestaande machines door te ontwikkelen of te voorzien van extra functionaliteiten. De engineering van de speciaalmachines en de apparaten die door SSEB worden gebouwd en onderhouden, is altijd verricht door het eigen team van SSEB engineers, zie machine engineering. Dankzij deze aanpak realiseert SSEB speciaalmachines en apparaten die voldoen aan uw eisen ten aanzien van prestatie, kwaliteit en prijs. Naast de engineering wordt ook de complete automatisering door SSEB engineers verzorgd. SSEB machine engineers maken op diverse onderdelen gebruik van state-of-the-art 3D CAD software zoals Catia, Siemens NX (waaronder ook de module Progressive Die Design), Siemens PLM, AutoForm en CoDeSys.

Speciaal machinebouw en apparatenbouw: slimme oplossingen

Door SSEB engineers al vroeg bij het proces te betrekken geeft u ze de kans om kennis en ervaring te delen en te sparren met u en uw team. Onze engineers staan erom bekend dat ze zich helemaal inleven in uw specifieke uitdagingen. Dankzij deze enorme klantenkennis en betrokkenheid zijn ze in staat om slimme oplossingen te bedenken die perfect aansluiten bij uw eisenpakket, de huidige normen en standaarden én die een hoog rendement op uw investering realiseren.

Vooronderzoek bij machinebouw en apparatenbouw

Aan de daadwerkelijke machinebouw en apparatenbouw gaat bij SSEB altijd een uitgebreid vooronderzoek vooraf. Dat doen we niet alleen ten behoeve van een juiste offerte voor de machinebouw of apparatenbouw. SSEB weet namelijk uit ervaring dat een professioneel vooronderzoek u en ons uiteindelijk ook heel veel kosten en tijd kan schelen. Ook voeren we met behulp van state-of-the-art software haalbaarheidsstudies en berekeningen uit. Lees hier meer over ‘Vooronderzoek machinebouw’.

De turnkey bouw van uw speciaalmachine of apparaat

Het daadwerkelijk bouwen van speciaalmachines, nieuwe machines, aanpassingen aan bestaande machines en het koppelen van machines zijn activiteiten van SSEB Systems, de andere tak van SSEB. Speciaal machinebouw geschiedt in eigen huis bij SSEB, wel of niet ondersteunt door zeer betrouwbare partners op allerlei fronten.

De SSEB engineers die uw machine of apparaat hebben ontwikkeld blijven ook bij de machinebouw of apparatenbouw betrokken. Ze sturen dit proces en werken er aan mee. Onze engineers en machinebouwers staan ook in rechtstreeks contact met u en uw team en zullen ook op de werkvloer met uw team samenwerken. U bent bovendien in elke fase van het project exact op de hoogte van de stand van zaken. Bij SSEB vinden we de korte lijnen en kennis van uw praktijk namelijk essentieel om pragmatisch en resultaatgericht voor u te kunnen werken.

Zodra uw speciaalmachine klaar is zorgt SSEB ook voor het transport, de installatie en de inbedrijfstelling.

Veiligheidsinstructies

Uiteraard bouwt SSEB alleen speciaalmachines die voldoen aan alle wettelijke veiligheidsvoorschriften. Uw medewerkers kunnen veilig met de machines of apparaten werken. Indien nodig geven de SSEB engineers instructies op de werkvloer

Onderhoud en service aan uw machines en apparaten

Als speciaal machines of apparaten zijn gebouwd, blijft SSEB betrokken. Voor onderhoud en service kunt u ook een beroep op SSEB doen. SSEB blijft proactief meedenken en werken aan een vruchtbare langdurige samenwerking. We zijn en blijven graag uw flexibele maatwerk partner.

Speciaal machinebouw of apparatenbouw door SSEB?

Op zoek naar slimmere maatwerk oplossingen voor uw productieproces? Laat een ervaren SSEB engineer eens met u meedenken. Wij helpen u graag op maat op specifieke onderdelen of nemen gehele zorg van u over, turnkey. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak!

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.