Ontwikkeling

SSEB engineers ondersteunen bij ontwikkeling productieproces

SSEB engineers zitten vaak al tijdens de ‘idee-fase’ bij de klant aan tafel als onderdeel van het multidisciplinaire team. Die klant heeft een wens of idee voor bijvoorbeeld een nieuw product, een nieuw onderdeel, een nieuw gereedschap, een speciale machine of een nieuwe functionaliteit. Aan dergelijke innovaties werken de engineers van SSEB graag mee! Heel flexibel: op onderdelen of het geheel, specialistisch of multidisciplinair.

SSEB is als geen ander in staat om de klantvraag te vertalen in de technische uitdaging die erbij komt kijken, deze goed te doorzien en met een innovatieve oplossing te komen. Daarvoor zijn de SSEB engineers op de hoogte van de laatste stand der techniek en hebben ze veel ervaring. SSEB engineers staan dicht bij de praktijk en we zijn regelmatig op de werkvloer van onze klanten te vinden.

Software systemen

SSEB engineers werken met systemen waarin meer dan 20 jaar aan materiaalkennis is geborgd. SSEB gebruikt voor simulaties, haalbaarheidsstudies, FEM analyses en methodeplanning state-of-the-art systemen zoals:
AutoForm
Catia
Siemens NX
Siemens PLM

Mede dankzij deze systemen kan SSEB klanten van ontwikkeling tot en met validatie en turnkey oplevering van dienst zijn.

Nauwe samenwerking

Het totale ontwikkelingsproces kan door SSEB aangestuurd worden, of SSEB neemt hier actief aan deel. SSEB werkt bij de ontwikkeling nauw samen met de klant en productleveranciers. Op deze manier wordt optimaal gebruik gemaakt van de kennis van alle partijen.

Omdat het succes van een nieuw product of een nieuwe functionaliteit uiteindelijk wordt bepaald door de gebruiker, is SSEB er een voorstander van om al tijdens de ontwikkelingsfase regelmatig te overleggen met de eindgebruiker. Dit stelt de klant en SSEB in staat om de nieuwe innovaties beter aan te sluiten bij de behoefte van die uiteindelijke gebruiker en daarmee gericht te werken aan daadwerkelijk succes.

Waarom SSEB engineers betrekken bij het ontwikkelingsproces?

SSEB kan veel voorbeelden noemen waarbij berekeningen vroeg in het ontwikkelproces, bedrijven veel kosten en tijdverlies hebben bespaard. En slimmere oplossingen hebben geresulteerd in een hoger rendement en beter product. Onze klanten kunnen dat beamen.
In een persoonlijk gesprek geven we u graag voorbeelden en referenties van ontwikkelingsprojecten. Belt of mailt u even voor een afspraak?

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.