AutoForm Simulaties

Sheet Metal Forming simulation

Terwijl de ontwikkeling bij SSEB plaats vindt met de CAD systemen Catia, Siemens NX en Siemens PLM, voeren we simulaties, maakbaarheidsanalyses of haalbaarheidsstudies en methodeplanning uit met AutoForm.

AutoForm staat bekend als het beste software programma voor sheet metal forming simulations. SSEB past Autoform engineering vaak toe voor tooling fabrikanten, de gereedschapmakerij, en andere industrieën die metaal vervormen (sheet metal forming).

AutoForm simulaties resulteren in een verbetering van de betrouwbaarheid in de planning, een reductie van het aantal testen en een verkorting van de try-out tijd. Dit leidt tot de hoogste kwaliteit bij de componenten- en gereedschapconstructie en maximale betrouwbaarheid bij de productie. Bovendien worden persstilstand en afkeurpercentages aanzienlijk verminderd.

Gebaseerd op praktische industriële ervaring en grote bekwaamheid in metaalvervorming biedt AutoForm de SSEB engineers een compleet geïntegreerd systeem met hoogwaardige functies voor analyses, ramingen en optimalisering van elke fase in het proces.

SSEB en Autoform: zeer veel ervaring en enorme materialenkennis

De SSEB engineers zijn zeer ervaren met AutoForm engineering en kunnen met behulp van AutoForm het proces van sheet metal forming van een willekeurig gereedschap simuleren. Vooral bij dieptrekgereedschap heeft simulatie middels AutoForm grote voordelen.

SSEB klanten profiteren van concepten en ervaringen van eerdere simulatie projecten én van eerdere fasen. Zo is in vele jaren een enorm grote materiaalkennis opgebouwd. De resultaten van de sheet metal forming simulaties worden in AutoForm opgeslagen en kunnen direct en eenvoudig in vervolgfasen worden benut. Op die manier profiteert de klant van de voordelen van simulatie engineering:

– kosten- en tijdbesparing
– kwaliteit optimalisatie
– maximaliseren van efficiëncy en productiviteit

De SSEB engineers verrichten ook maakbaarheidsstudies of haalbaarheidsstudies met AutoForm. SSEB kan u in een vroeg stadium aangeven waar de kritische gebieden ontstaan en aanpassingen voorstellen. Daardoor spaart u veel tijd en materiaal.

Wanneer een product volgens de simulatie maakbaar is, kan SSEB ook de complete methodeplanning voor haar rekening nemen.

AutoForm simulaties? Voor wie?

AutoForm engineering wordt door SSEB toegepast bij zowel kleine als grote, complete projecten met geïntegreerde multi-module systemen. SSEB engineers simuleren graag met AutoForm omdat het zeer nauwkeurige uitkomsten geeft en korte rekentijden nodig heeft. Bovendien is AutoForm gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en praktisch te gebruiken. Met AutoForm simulaties besparen de SSEB engineers voor u tijd en kosten.

SSEB engineers gebruiken AutoForm simulaties onder andere bij:

– productontwikkeling
– haalbaarheidsstudies
– methode planning
– tooling
– try-out

Interesse in sheet metal forming simulaties met AutoForm?

Maak een vrijblijvende afspraak met SSEB en kom meer te weten over de enorme kennis van SSEB op het gebied van AutoForm simulaties, sheet metal forming simulaties en de grote materialenkennis van SSEB.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.