Productontwikkeling en 3D printen metaal

3D printen metaal? SSEB engineers ondersteunen u bij de productontwikkeling

Ook aan hoogwaardig geprinte metalen gereedschappen, producten en onderdelen gaat productontwikkeling vooraf.

SSEB kan daarbij ondersteunen, op maat. Zo kan SSEB na bijvoorbeeld het 3D scannen van een conventioneel gemaakt product of prototype de 3D CAD-tekening aanpassen om het product beter of slimmer te maken.

Of heeft u een goed idee, maar nog helemaal geen idee over de vorm, het materiaal en de uitwerking? Ook dan denkt SSEB in de productontwikkeling graag met u mee.

Het in 3D printen van een idee helpt ook bij de verdere productontwikkeling. Een echt model spreekt meer tot de verbeelding dan een tekening. Ook onderzoek bij potentiële gebruikers gaat gemakkelijker met een 3D model dan met een tekening.

Van A tot Z

SSEB werkt regelmatig samen met R&D afdelingen van klanten aan nieuwe producten, maar ook aan het doorontwikkelen van bestaande producten. Nieuwe producten kunnen eindproducten zijn, maar ook onderdelen of gereedschappen (tooling) of machines die de eindproducten maken.
SSEB ontwikkelt producten in de ruimste zin van het woord voor bedrijven in diverse sectoren. De dienstverlening van SSEB in het proces van productontwikkeling is totaal, van idee tot en met de turnkey oplevering van het product. Maar SSEB levert maatwerk. U geeft aan welke expertise van SSEB u op welke manier en voor welke werkzaamheden in wilt zetten.

Meer weten over productontwikkeling door SSEB? Klik hier.

Ideeën voor een nieuw product waarvoor 3D printen metaal weleens de beste productietechniek zou kunnen zijn?

Laat een ervaren SSEB engineer en een 3D specialist eens even vrijblijvend meedenken. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.