Expertise 3D printen metaal

Brede expertise voor totale ontzorging

Bij het 3D printen van hoogwaardige producten van metaal, komt meer kijken dan een hoogwaardige professionele 3D metaal printer en kennis van de 3D metaal printer zelf. Kennis van het materiaal, bekendheid met het product, de branche van de klant, zijn dagelijkse praktijk en veel ervaring bijvoorbeeld. Maar de expertise van SSEB reikt nog verder. SSEB heeft zich namelijk als doel gesteld om met veel kennis van zaken, én van de klant, bedrijven totaal te ontzorgen, van A tot Z. Van ideefase tot en met productie en nazorg. Van die expertise, die intern en met de klant worden gedeeld, profiteert iedereen. Ook op de deelterreinen scoort SSEB daardoor beter.

De core-activiteiten van SSEB liggen bij engineering. Daar zijn in de loop der jaren veel diensten aan toegevoegd. Zo ook het 3D printen metaal en alle werkzaamheden die opdrachtgevers op dit gebied graag toegevoegd willen zien. Dankzij deze totaal expertise is SSEB in staat gereedschappen, producten en onderdelen te realiseren die voldoen aan de gestelde eigenschappen en doelen.

Materialenkennis

SSEB heeft voor veel opdrachtgevers een grote meerwaarde door de unieke materialenkennis. SSEB heeft meer dan 20 jaar kennis en ervaring van materialen in haar systemen geborgd. Zeer waardevolle kennis waar SSEB klanten van profiteren. Kennis die ook ingezet wordt als het gaat om de keuze van het materiaal voor 3D metaal printing.

Productontwikkeling

Als u een productidee heeft kunt u SSEB inschakelen u te helpen met het engineeren van uw product en mee te denken met de verdere productontwikkeling. Daar is SSEB sterk in.

3D scanning

Met een professionele scanner kan SSEB van originele producten 3D CAD tekeningen maken door de producten 3D te scannen.

Reverse engineering

Om een product te printen heeft u 3D CAD tekeningen nodig. Heeft u alleen 2D tekeningen of een origineel product? SSEB engineers kunnen een 2D tekening omzetten naar een 3D tekening. Is er geen tekening voorhanden? Dan biedt een 3D scan uitkomst.
Reverse engineering noemen we dit. De 3D CAD tekening kan uiteraard verder worden geoptimaliseerd.

Nabewerking 3D metaal printing

Soms is het nodig om producten te passen, slijpen of polijsten na het printen. Ook de nabewerking van 3D metaal geprinte gereedschappen, producten en onderdelen is een expertise die u gerust aan SSEB kunt uitbesteden.

Meer weten over onze expertise op het gebied van 3D printen metaal en onze aanverwante expertise?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak!

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.