Projectmanagement

Door SSEB engineers

SSEB engineers werken dagelijks aan de ontwikkeling van innovatieve slimme technische oplossingen voor producten, processen, machines en apparaten. Regelmatig nemen deze engineers ook het complete projectmanagement voor hun rekening. Dat geldt voor grote en kleine projecten bij kleine ondernemingen tot en met grote multinationals in diverse sectoren.

Uw heldere opdracht

Als opdrachtgever heeft u de verantwoordelijkheid voor het verstrekken van een heldere opdracht. Dat dit lastig is, weten we bij SSEB. Vaak zijn opdrachten te vaag of te summier en kunnen op meerdere manieren worden uitgelegd. Dit vraagt om problemen en frustraties.

Daarom besteden we bij SSEB liever wat extra tijd om samen met u en andere betrokken partijen de opdracht duidelijk te omschrijven. Wilt u uw sneller produceren? Hoeveel sneller dan? Wilt u een hoger rendement? Hoeveel hoger? Wilt u een lagere kostprijs? Hoeveel lager dan? Snel klaar? Wanneer dan? Door dergelijke vragen te stellen, helpen onze projectmanagers u om een heldere opdracht te formuleren.

Professioneel multidisciplinair projectmanagement

Voor complexe multidisciplinaire projecten, maar ook voor eenvoudige projecten, zijn een heldere opdracht, een duidelijke projectstructuur en een afgesproken begin- en einddoel, absoluut noodzakelijke ingrediënten om een project succesvol te kunnen beheersen en afronden.

De SSEB engineers dienen als ervaren projectleiders deze structuur te waarborgen en de teams doelgericht te leiden. Alleen dan worden de kwaliteit, de planning, de kosten en het risico beheersbaar. Informatiemanagement is daarbij de sleutel tot een succesvolle samenwerking tussen u, ons en de partnerfirma’s, die zich als doel gesteld hebben een project gezamenlijk zo efficiënt mogelijk te realiseren.

Met ervaringen uit het verleden hebben we in eigen beheer een Project Management Systeem ontwikkeld, PMS, ten behoeve van efficiënter projectmanagement. Bij de ontwikkeling van dit programma hebben we ook rekening gehouden met de alsmaar snellere marktveranderingen en economische ontwikkelingen in de segmenten waarop onze klanten zich bewegen.

Voor u is het noodzaak om daar snel op in te kunnen springen. Voor onze projectleiders betekent dit dat zij direct moeten anticiperen op deze ontwikkelingen. Het Project Management Systeem van SSEB helpt hen daarbij.

De sociale kant van projectmanagement

Hoe goed de structuur en het systeem ook zijn, onze projectleiders weten dat het beste resultaat, de slimste oplossing, ook zeer afhankelijk is van de samenwerking tussen de mensen in het projectteam. Daarvoor heeft een SSEB engineer als projectleider ook sociale vaardigheden nodig en is hij daar op getraind.

SSEB projectmanagement: ontzorging van A tot Z

SSEB verzorgt het complete projectmanagement binnen een project, waarin naast de verschillende technische disciplines werktuigbouw, elektra en automatisering, ook inkoop, administratie, planning en document controle vertegenwoordigd zijn.

Het projectmanagement van SSEB stuurt op kwaliteit, planning en financiën.

Activiteiten binnen projectmanagement zijn onder andere:
– Engineering
– Technische analyses
– Risicoanalyses
– Consultancy
– Prijsevaluaties
– Onderhandelingen
– Klantleveringen
– Inspectie
– Inkoop
– Kostenrapportage
– Statusrapportage
– Materiaal begrotingen
– Arbeidskosten begrotingen

Projectmanagement door SSEB engineers?

Heeft u een project voor ogen en wilt u van A tot Z ontzorgd worden? Maak dan eens kennis met onze projectleiders, tevens engineers. U kunt contact met ons opnemen voor een afspraak.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.