Tooling engineering

Dé specialisatie van SSEB

Volg-, snij- en buiggereedschap, transfergereedschap, dieptrekgereedschap en vormgereedschap. Engineering van deze gereedschappen is dé specialiteit van SSEB. De ervaring en kennis op dit terrein is ongekend groot, geen wonder dat heel veel gereedschapmakerijen en OEM’s trouwe klanten van SSEB zijn. Met deze klanten kunnen we lezen en schrijven.

De SSEB engineers zetten hun expertise in binnen diverse sectoren, zo werken ze dagelijks aan projecten voor onder andere de volgende sectoren:

– automotive industrie
– de vliegtuigindustrie (aerospace)
– de energie-industrie
– de verpakkingsindustrie
– de agrarische industrie
– machinebouwers
– metaalverwerkers

Een belangrijke sector betreft ook de gereedschapmakerij. Deze tooling bedrijven zien SSEB als hun engineeringsafdeling of besteden tooling engineering, bij ondercapaciteit van eigen engineers, graag aan SSEB uit.

Tooling engineering betekent bij SSEB de engineering, automatisering en IT van gereedschappen van ontwerp tot en met de productie voorbereiding. Ook het gehele projectmanagement kan aan SSEB uit handen worden gegeven. Elke expertise op het gebied van tooling engineering of gereedschap engineering kan bij SSEB op maat worden ingekocht. SSEB staat bekend om haar flexibiliteit.

Tooling engineering: slim, pragmatisch en resultaatgericht

SSEB engineers zijn op de hoogte van de laatste stand der techniek en beschikken over up-to-date theoretische vakkennis. Ze werken met state-of-the-art 3D CAD software zoals CatiaSiemens NX (waaronder ook de module Progressive Die Design), Siemens PLM, AutoForm en EPLAN. De kennis van deze programma’s is van zeer hoog niveau. Echter alleen kennis is onvoldoende. De ervaring en praktijkkennis zorgen ervoor dat de SSEB engineers de resultaten van onderzoeken en berekeningen ook goed weten te interpreteren.

De programma’s worden door de SSEB engineers ook gebruikt om de unieke materialenkennis steeds maar verder uit te breiden en alle instellingen, normen, eisen en resultaten van onderzoeken en berekeningen voor klanten te borgen. Deze gegevens zijn transparant in te zien voor de klant die ook het proces van ontwikkeling online kan volgen. De opgebouwde klantkennis om vervolgprojecten effectiever aan te vliegen zien klanten als een groot voordeel. Ook voor SSEB is dit een belangrijke kernwaarde: de slimste oplossingen door extreme klantenkennis.

Bij SSEB vinden we korte lijnen, persoonlijk contact en kennis van de praktijk belangrijk om pragmatisch en resultaatgericht te kunnen werken. U staat altijd in direct contact met een SSEB engineer! Onze engineers zitten bovendien niet alleen achter de tekentafel. U vindt ze regelmatig op de werkvloer. SSEB engineers werken nauw samen met uw medewerkers en zijn vaak onderdeel van een multidisciplinair team.

Gereedschap engineering start bij het idee

Om later in het proces kosten en tijd te besparen en snel en effectief tot een goed eind resultaat te komen, wordt SSEB meestal al tijdens de idee-fase bij het project betrokken.
SSEB engineers kunnen uitstekend luisteren en als geen ander al heel vroeg aangeven of en op welke manier de fabricage van producten haalbaar is. Ze weten snel waar technische problemen kunnen ontstaan en geven aan hoe deze op te lossen zijn. Zo kunnen we voorkomen dat technische problemen in de conceptfase, die de vervolgfase van het project lastiger maken, over het hoofd worden gezien.

Bij vaste klanten waar SSEB continu aan de verbetering van producten, processen, gereedschappen en machines werkt, zijn het regelmatig de SSEB engineers die proactief met ideeën voor rendementsverbeteringen of betere producten of gereedschappen komen.

Voor welke gereedschappen verricht SSEB tooling engineering of gereedschap engineering?

De specialisatie bij SSEB berust op de volgende gereedschappen. Klik op de betreffende specialisatie voor meer informatie.

– Volg-, snij- en buiggereedschap
– Transfergereedschap
– Dieptrekgereedschap
– Vormgereedschap

De fabricage en het onderhoud van gereedschappen

Wanneer SSEB wordt gevraagd ook de productie en het onderhoud van de gereedschappen op zich te nemen, komt SSEB Systems in actie. SSEB Systems zoekt uit haar netwerk de meest geschikte partner om het gereedschap te maken. De SSEB engineers behouden de regie en verantwoording. Op deze manier kan SSEB klant van ontwerpfase tot en met de productie van de gereedschappen, turnkey, ontzorgen.

Tooling engineering of gereedschap engineering uitbesteden aan SSEB?

Zoekt u een zeer ervaren en deskundige partner op het gebied van tooling engineering? Kom dan beslist een keer kennis maken met onze engineers. Ze zullen u snel overtuigen van de enorme expertise van SSEB op dit terrein. Neemt u contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak?

 

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.