Vooronderzoek inclusief strookopzet bij tooling engineering

Bij de engineering van volg-, snij- en buiggereedschap, transfergereedschap, dieptrekgereedschap en vormgereedschap bepaalt de kwaliteit van het vooronderzoek en de strookopzet het uiteindelijke resultaat en verloop van het project.

Bij SSEB hechten we enorm veel waarde aan deze stappen in het proces van tooling engineering of gereedschap engineering. SSEB engineers hebben hierin een ongekende ervaring binnen diverse sectoren en zetten geen stap verder zonder een heel gedegen vooronderzoek en perfecte strookopzet.

Helaas worden deze onderdelen van het project nog te vaak onderschat, met alle gevolgen van dien in het verdere proces. De investering in een goed vooronderzoek en strookopzet is altijd meer dan de moeite waard. Een goed vooronderzoek signaleert bijvoorbeeld technische problemen tijdig. Hierdoor worden kosten en tijd bespaard in het verdere proces.

3D CAD en simulatie engineering software

SSEB engineers hebben voor het vooronderzoek en de strookopzet de beschikking over state-of-the-art 3D CAD software zoals Catia, Siemens NX (waaronder ook de module Progressive Die Design), Siemens PLM en AutoForm. Ze hebben up-to-date theoretische vakkennis van deze systemen, de ervaring en de kennis om resultaten uit onderzoeken te interpreteren naar de praktijk.

Waarom is SSEB zo uitmuntend in haar vooronderzoek?

Naast de kennis en ervaring van onze engineers en de systemen waarmee we werken, is de enorme materialenkennis van SSEB uniek binnen de branche van engineering. Die kennis is in meer dan 20 jaar opgebouwd en opgeslagen in de systemen van SSEB.
Deze data gebruikt SSEB dagelijks bij onderzoeken, berekeningen en simulaties met AutoForm. Dankzij deze materialenkennis en de ervaring van onze engineers worden de vooronderzoeken van SSEB door haar klanten van uitmuntende kwaliteit bevonden.
Het zijn deze vooronderzoeken die klanten het vertrouwen in SSEB geven. De vooronderzoeken van SSEB leiden vaak tot slimme oplossingen en zorgen ervoor dat projecten effectief verlopen, zonder technische problemen, verlies aan tijd en extra ongewenste kosten.

Tooling strookopzet

Na het vooronderzoek kan een strookopzet voor het gereedschap worden gemaakt. In de strookopzet is te zien hoe de verschillende onderdelen van het gereedschap uiteindelijk het volledige gereedschap vormen. De strookopzet is dus tevens bepalend voor de uitvoering van het gereedschap en in die zin is de kwaliteit van de strookopzet essentieel voor het eindresultaat.

Gereedschappen waarvoor SSEB vooronderzoek verricht en een strookopzet maakt

De specialisatie bij SSEB op het gebied van vooronderzoek en strookopzet in tooling engineering ligt bij de volgende gereedschappen:

Volg-, snij- en buiggereedschap
Transfergereedschap
Dieptrekgereedschap
Vormgereedschap

Vooronderzoek en strookopzet tooling engineering of gereedschap engineering door SSEB?

Wilt u ervaren waarin SSEB uitmuntend is volgens haar klanten? Praat dan eens met onze engineers over uw gereedschappen en uw wensen ten aanzien van nieuwe gereedschappen of aanpassingen. We denken graag met u mee. Bel of mail ons even voor een vrijblijvende afspraak!

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.