Reverse engineering

Expertise in reverse engineering

De SSEB engineers hebben veel ervaring in reverse engineering. Ze zijn gespecialiseerd in het maken van 3D scans van grote, kleine, ingewikkelde en eenvoudige producten. De gescande data wordt vervolgens omgezet in een 3D CAD-model. Dit 3D CAD-model wordt ontworpen met dezelfde of gelijkwaardige eigenschappen, maar kan ook direct in ontwerp worden aangepast!

SSEB engineers denken graag mee over eventuele aanpassingen of doorontwikkelingen van uw product. Ze staan dicht bij de praktijk (staan niet alleen achter de tekentafel, maar ook regelmatig op de werkvloer), ze sparren graag over de mogelijkheden en weten als geen ander dat gedegen vooronderzoek tot slimmere oplossingen leidt. Slimmer en efficiënter in de zin van minder materiaalverlies, een betere kwaliteit, een snellere productie en meer. Een gedegen vooronderzoek voorkomt ook ongewenste technische problemen, tijdverlies en extra kosten in het verdere proces.

SSEB en reverse engineering

Reverse engineering wordt bij SSEB voor vijf doeleinden ingezet:

1. Er moet een product worden aangepast, maar u beschikt niet over een tekening of 3D CAD-model.
2. U wilt een goede analyse hebben van uw product ten aanzien van de kwaliteit en eigenschappen.
3. U heeft of gaat de productiemethode van uw product veranderen, misschien zelfs versnellen, en moet uw 3D CAD-model daarop aanpassen.
4. Er moet een nieuw product gemaakt worden. Vanuit een prototype, vaak met de hand gemaakt door een ontwerper of kunstenaar.
5. U wilt de precieze interne werking van een bepaald, mogelijk concurrerend, product achterhalen of weten aan welke eisen dat product probeert te voldoen.

3D scan en 3D CAD reverse engineering software

De SSEB engineers gebruiken bij reverse engineering de top in 3D scan apparatuur en state-of-the-art 3D CAD software zoals Catia, Siemens NX (waaronder ook de module Progressive Die Design), Siemens PLM en AutoForm. Ze hebben up-to-date theoretische vakkennis van deze systemen, de ervaring en de kennis om resultaten uit onderzoeken te interpreteren naar de praktijk. In de systemen van SSEB zit meer dan 20 jaar aan materialenkennis geborgd. Daarin is SSEB uniek.

3D scan, 3D CAD-model nodig? Praat eens 1 op 1 met een SSEB engineer.

Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze engineers en ervaar onze kennis en praktische ervaring. Bel of mail ons even voor een vrijblijvende afspraak!

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.