3D printing prototype

Professioneel en van hoogwaardige kwaliteit

3D printen, met kunststof of metaal, is een expertise die bij SSEB vaak wordt ingezet voor prototyping. Afhankelijk van het product en de toepassing wordt gekozen voor een kunststof prototype of een metaal prototype. Maar 3D printing wordt bij SSEB al lang niet meer uitsluitend ingezet bij het maken van prototypes. Ontwerpers en designers laten producten 3D printen. En steeds meer industrieën weten de weg naar SSEB te vinden voor unieke custom producten waar slechts één of een enkel exemplaar van gemaakt hoeft te worden. Ook het passen, slijpen en polijsten van het product nadat het geprint is, kan aan SSEB worden overgelaten.

De voordelen van 3D printing

3D printing wordt vaak ingezet voor één of meerdere van de volgende redenen:
– Verkorten van de ontwikkelingsfase
– Gewichtsbesparing
– Directe digitale productie
– Verhogen van productiviteit
– Materiaal besparing
– Energie besparing
– Gebruik nieuwe legeringen
– Operationele optimalisaties
– Toegang tot innovatieve ideeën

engineering-3D-printen-speciaalmachine-machinebouw-machine-sseb-smart-solutions-engineering-boxmeer-krak.png
3D metaal printer

3D metaal printen biedt grote en kleine bedrijven veel extra kansen. Op de pagina 3D metaal printen leest u daar alles over. Daar staat ook een lijst met alle materialen waarmee geprint wordt, zoals roestvrij staal, titanium en gereedschapstalen.

3D printing prototype bij SSEB

SSEB is een engineeringbureau voor innovatieve producten, machines en gereedschappen. SSEB is vanaf ideefase tot en met productie flexibel en op maat inzetbaar. SSEB heeft 20 jaar aan materialenkennis geborgd in haar systemen, daarin is SSEB absoluut uniek. Al deze kennis en ervaring op het gebied van materialen, productontwikkeling, optimalisatie en engineering komt goed van pas bij 3D printing op professioneel en hoogwaardig niveau.

Voorbeelden zien van 3D printing?

SSEB laat u graag voorbeelden en de mogelijkheden van 3D printing in kunststof en metaal zien. Een zeer ervaren engineer zal u er alles over vertellen. Neemt u contact op voor een afspraak?

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.