Metaal prototype

Hoogwaardige prototypes van metaal

Regelmatig maakt SSEB na het ontwikkelen en engineeren van een product ook een prototype van metaal. Kunststof kan ook, maar is niet altijd geschikt. Zeker niet als het gaat om gereedschappen en machines. Een prototype moet worden gemaakt van materiaal dat zoveel mogelijk overeenkomt met het gewenste eindproduct. Alleen dan kan er waardevol getest worden. Voor een metaal prototype kiest SSEB het meest geschikte metaal uit de vele opties, zoals roestvrij staal, titanium en gereedschapstalen. Op de pagina 3D metaal printen staat een lijst met metalen die bij SSEB in de 3D metaal printer geprint kunnen worden.

Waarom SSEB voor prototyping?

SSEB is een engineeringsbureau met veel extra faciliteiten om klanten van ideefase tot en met productie van dienst te kunnen zijn. SSEB ontwikkelt, engineert, test en produceert producten, gereedschappen en machines voor bedrijven in diverse sectoren.  Na engineering en ontwikkeling volgt vaak de behoefte om te gaan testen met een prototype van het product. Dit testen kan betrekking hebben op gebruikers (hoe ervaren zij het product en wat kan er beter of anders) en op de techniek. Zitten er geen fouten in het model? En werkt het product, het gereedschap of de machine wel goed in de praktijk? Een aantal vragen waar we door het testen met een prototype antwoord op willen geven.

Het maken van een prototype is een zeer belangrijke stap in het ontwikkelen van de uiteindelijke versie van het product. SSEB engineert in 3D en houdt tijdens de ontwikkeling al rekening met de maakbaarheid van een product en de kostprijs. Het maken van een prototype helpt u en de SSEB engineers bij het ontwikkelen van de structuur, de functie en de uitstraling van het eindproduct. Het maken en eventueel 3D printen van een metaal prototype is een belangrijke expertise van SSEB. SSEB werkt flexibel en op maat mee aan innovaties en optimalisaties, van ideefase tot en met productie. In vele sectoren. Deze expertise komt goed van pas bij zinvolle prototyping.

Kennis van metaal

Het materiaal waarvan het prototype wordt gemaakt is van essentieel belang bij het testen van de technische werking. SSEB heeft meer dan 20 jaar ervaring met metaal geborgd in haar systemen. Deze kennis is uniek en in elke fase van het proces een enorme meerwaarde. Ook bij het maken van een prototype van metaal. Uit welke metaalsoorten kunt u kiezen en welk materiaal is het best geschikt voor het prototype? Op deze vragen kunnen de SSEB engineers u antwoord geven.

Bij het maken van een prototype van metaal komt er vaak 3D printen aan te pas. SSEB beschikt over een eigen 3D metaal printer.

Metaal prototype laten maken door SSEB?

Neem contact op met onze engineers. Zij vertellen u graag alles over de mogelijkheden omtrent het maken van een metaal prototype.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.