AutoForm diverse materialen

AutoForm simulaties voor staal, RVS, titanium en aluminium

SSEB is uniek in de grote materialenkennis die zij in vele jaren heeft opgebouwd en in de database van AutoForm heeft geïntegreerd. Van staal, RVS, titanium en aluminium in het algemeen, specifieke materialen zoals Inconel en Hastelloy X en ook van de verschillende producten van fabrikanten van materialen.

Staal, RVS, titanium en aluminium producten hebben verschillende samenstellingen, legeringen, met unieke eigenschappen. De kennis van en ervaringen met die eigenschappen zijn door SSEB in meer dan 20 jaar opgebouwd en daarmee een unieke toegevoegde waarde van SSEB.

De AutoForm simulaties, haalbaarheidsstudies en methodeplanning beperken zich bij SSEB niet alleen tot de vele soorten staal. Er is bij SSEB inmiddels ook een enorme ervaring en materialenkennis opgebouwd met titanium en aluminium.

AutoForm simulaties voor titanium en aluminium

Het is de laatste jaren vooral de kennis en ervaring met betrekking tot het vervormen van titanium en aluminium die nieuwe klanten naar SSEB drijft. In het simuleren van titanium en aluminium, het verrichten van maakbaarheidsanalyses en het opstellen van een methodeplan voor titanium en aluminium producten heeft SSEB binnen diverse sectoren, zoals automotive en aerospace, veruit de meeste know how in de engineeringsbranche in Nederland.

In principe kunnen titanium en aluminium producten uit plaat met dezelfde machines en gereedschappen vervormd worden als bijvoorbeeld staal. Maar, titanium en ook aluminium gedragen zich op verschillende fronten anders.

De SSEB engineers hebben inmiddels al heel wat jaren ervaring en kennis opgebouwd van eigenschappen en toepassingen van verschillende titanium- en aluminiumseries. Zo kennen ze de verschillen in legering en hebben deze al vaak getest op de vervormbaarheid en het vereiste niveau van sterkte.

De belangrijkste reden voor bedrijven bij de toepassing van titanium of aluminium is het lagere gewicht en de hoge sterkte. Daarnaast spelen uiteraard ook vervormbaarheid, weerstand tegen corrosie en de lasbaarheid een rol bij de keuze van een legering.

Mogen we onze materiaalkennis met u delen?

SSEB engineers verwerken alle materiaalkennis, alle ervaringen uit analyses, berekeningen, studies, simulaties en meer, al vele jaren lang in het SSEB AutoForm systeem. Wij vinden het vanzelfsprekend dat we al die kennis ook dagelijks gebruiken bij het uitvoeren van AutoForm projecten zoals de vele typen simulaties, sterkteberekeningen, de maakbaarheidsanalyses (haalbaarheidsstudies) en ook bij methodeplanning.

Wilt u weten of SSEB u vooruit kan helpen met haar materialenkennis? Neem dan contact met ons op.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.