Haalbaarheidsstudie

SSEB: uitblinkers in haalbaarheidsstudies met AutoForm

Haalbaarheidsstudies met AutoForm: door onze enorm grote materialenkennis, in heel veel jaren opgebouwd, durven we bij SSEB gerust te zeggen dat we hierin uniek zijn in Nederland, Duitsland en België. Die bevestiging krijgen we elke dag van onze klanten en ervaren we zelf bij hen op de werkvloer.

SSEB engineers hebben alles om u van dienst te zijn op het gebied van haalbaarheidsstudies:

– de up-to-date theoretische kennis
– de creativiteit
– de ervaring
– de kennis van de laatste stand der techniek
– de beste software (AutoForm)
– de praktijkervaring

Allemaal ingrediënten om echt het verschil te maken bij haalbaarheidsstudies of, zoals deze studies ook wel genoemd worden, maakbaarheidsanalyses.

Voor gereedschapsmakers en OEM’s in diverse sectoren verricht SSEB haalbaarheidsstudies als specialistische dienst, of als onderdeel van een complete dienstverlening van maakbaarheidsanalyses, methodeplanning, projectmanagement, tot en met turnkey levering.

Voor wie verricht SSEB maakbaarheidsanalyses met AutoForm?

De expertise van SSEB op het gebied van maakbaarheidsstudies met AutoForm wordt enorm gewaardeerd door bedrijven die met metaalvervorming te maken hebben. Gereedschapsmakers en de automotive industrie in Nederland, Duitsland en België vormen al vele jaren een belangrijk deel van de klantenkring voor deze dienst van SSEB.

SSEB beschikt over een zeer ruime ervaring met het vervormen van hoge sterktestalen zoals deze in de automotive industrie worden verwerkt, bijvoorbeeld S500MC, DP800 en Trip1000.

In toenemende mate laat ook de vliegtuigindustrie (aerospace) haalbaarheidsstudies door SSEB uitvoeren. Hetzelfde geldt voor de sectoren energie, witgoed en plaatverwerking. Ook binnen deze sectoren wordt de combinatie van de enorme kennis van materialen en AutoForm zeer gewaardeerd.

Daarbij speelt tevens dat de SSEB engineers ook regelmatig op de werkvloer van de klanten staan. Deze praktische eigen ervaring komt goed van pas om ook achter de computer pragmatisch en resultaatgericht te werk te gaan.

Waarom een haalbaarheidsstudie uit laten voeren door SSEB?

Met simulaties en haalbaarheids- of maakbaarheidsstudies kunt u zien of uw product op bepaalde punten zwak wordt of mogelijk gaat scheuren. Het behoeft geen uitleg dat de kwaliteit van de simulaties en haalbaarheidsstudies bepalend is voor het verdere verloop, het voorkomen van kostbare problemen tijdens het maakproces en de uiteindelijke kwaliteit van het product.

En weet u dat innovaties, product- of rendementsverbeteringen vaak het gevolg zijn van resultaten uit haalbaarheidsstudies waarbij oplossings neutraal de optimale oplossing werd ontdekt?

Alleen al het vermijden van kostbare en tijdrovende problemen tijdens het maakproces is reden genoeg om gebruik te maken van de enorme ervaring en kennis van SSEB! Mogen we u in een persoonlijk gesprek demonstreren waarom we denken daarin veruit de beste te zijn? Neem contact met ons op voor een afspraak!

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.