Besturingstechnische conceptontwikkeling

Slimme praktische oplossingen

Bedrijven streven naar het hoogste rendement uit een machine, gereedschap (tooling), apparaat of installatie te halen. Voor klanten uit diverse sectoren hebben de engineers van SSEB machines, gereedschappen, tooling, apparaten en installaties ontwikkeld die:

– Sneller draaien
– Goedkoper produceren
– Nauwkeuriger zijn
– Flexibel zijn in te stellen
– Weinig stilstand kennen

De SSEB engineers bekijken ook of het proces geoptimaliseerd kan worden, ze houden namelijk van technische uitdagingen en slimme praktische oplossingen.

Sneller, goedkoper en veiliger produceren

Bij besturingstechnische conceptontwikkeling gaat het bij SSEB niet alleen om nieuwe machines, tooling, apparaten of installaties. Ook de mogelijkheden voor het ombouwen van de huidige machines, gereedschappen, apparaten en installaties én aanvullingen daarop worden, net als bij de mechanische conceptontwikkeling, ook bij de besturingstechnische conceptontwikkeling door SSEB zorgvuldig bekeken.

Om de concurrentie voor te blijven moeten bedrijven up-to-date blijven met de laatste technieken om sneller, goedkoper en veiliger te produceren op een flexibele manier en met weinig tot geen stilstand. Dit betekent dat ze steeds verder zullen moeten automatiseren.

Laatste stand der techniek

De engineers van SSEB kennen de laatste stand der techniek als het gaat om automatiserings-, meet- en identificatiesystemen. Zij zijn thuis in de volledige automatisering van productielijnen, elektrotechniek en besturingstechniek. We maken bij de ontwikkeling gebruik van diverse softwareprogramma’s, zoals Siemens NX, waaronder ook de module Progressive Die Design, Siemens PLM, Catia en AutoForm.

SSEB engineers inzetten op besturingstechnische conceptontwikkeling?

SSEB werkt als specialist op het gebied van besturingstechnische conceptontwikkeling, maar wordt ook van ontwikkeling tot en met bouw, assemblage, instructie en onderhoud ingezet. SSEB kent korte lijnen, u staat in direct contact met een SSEB engineer. SSEB engineers zijn zeer flexibel en werken graag mee aan projecten waar ze van meerwaarde zijn.

Wilt u weten wat SSEB voor u kan betekenen? We plannen graag een vrijblijvende gesprek met u in. Neemt u contact met ons op?

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.