Tooling engineering voor Rolls-Royce Trent 1000 in Boeing 787 Dreamliner. SSEB ontwikkelt specialistische gereedschappen voor deze vliegtuigmotor.

Tooling engineering onderdelen vliegtuigmotor Trent 1000 voor Boeing 787

Boxmeer november 2017 – De Rolls-Royce Trent 1000 is een turbofan vliegtuigmotor, die gebruikt wordt in de Boeing 787 Dreamliner. Voor de tooling engineering van onderdelen voor deze vliegtuigmotor, is specialistische kennis nodig op het gebied van AutoForm simulaties en gereedschappen.

Boeing 787 Dreamliner en de Trent 1000
De Boeing 787 Dreamliner behoort tot de meest geavanceerde vliegtuigen van deze tijd. Het verkeersvliegtuig is door de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing ontwikkeld voor lange afstandsvluchten. Het toestel wordt in de Boeing fabrieken in  Washington en South Carolina geassembleerd.

De Boeing 787 is voorzien van krachtige en zuinige motoren, waarvan de Trent 1000 de voorkeur heeft van de meeste kopers.

De Rolls-Royce Trent 1000 vliegtuigmotoren en andere innovaties zorgen ervoor dat de Boeing 787 Dreamliner niet alleen efficiënter vliegt, maar ook op snelheid, duurzaamheid, milieubelasting en geluidsproductie beter scoort dan soortgelijke vliegtuigen. En die innovatieve ontwikkelingen staan niet stil. Specialistische bedrijven binnen het Boeing netwerk werken dagelijks aan innovatieve verbeteringen op specifieke onderdelen van de Trent 1000.

Tooling engineering voor Rolls-Royce Trent 1000 in Boeing 787 Dreamliner. SSEB ontwikkelt specialistische gereedschappen voor deze vliegtuigmotor.

Aerospace sector
De opdracht voor het ontwikkelen van gereedschappen voor Trent 1000 onderdelen kwam bij SSEB binnen via een opdrachtgever die gespecialiseerd is in de vervaardiging van onderdelen voor vliegtuigen en de innovatie hiervan. SSEB heeft in het verleden al vaker samengewerkt met deze specialist in de aerospace sector. Zij weten dat we de kennis en ervaring in huis hebben om ook de tooling voor vliegtuigmotor onderdelen te ontwikkelen.

Dieptrek- en vormgereedschappen
De gereedschappen die ontwikkeld moeten worden voor de Rolls-Royce Trent 1000 vliegtuigmotor zijn dieptrek- en vormgereedschappen. Ondertussen zijn we gestart met de AutoForm simulaties van de gereedschappen. De simulaties zijn bij deze opdracht belangrijk om het aantal testen van de gereedschappen te reduceren en om de try-out tijd te verkorten.

AutoForm simulaties
Goed uitgevoerde AutoForm simulaties leiden tot de hoogste kwaliteit bij de constructie van de gereedschappen en maximale betrouwbaarheid bij de productie. Bovendien worden persstilstand en afkeurpercentages aanzienlijk verminderd.  Kortom: het bespaart tijd en geld. Op dit moment zijn we druk bezig met fijn simulaties, waarbij we dieper ingaan op alle details van het gereedschap.

Na het afronden van de AutoForm simulaties kan SSEB een advies uitbrengen aan de opdrachtgever over de constructie van de gereedschappen. Daarna gaan we aan de slag met het tekenen en vervaardigen van de gereedschappen. Na een try-out zal het gereedschap in bedrijf gesteld worden bij de opdrachtgever.

Interesse in het werk van SSEB? Maak een vrijblijvende kennismakingsafspraak!


Rolls-Royce Trent 1000 app
Gedetailleerd kijkje op de Rolls-Royce Trent 1000? Download dan deze augmentend-reality-app, ontwikkeld door Rolls-Royce. De app toont de vliegtuigmotor en zijn attributen in vier augmented reality-scènes.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.