Verbeteren en automatiseren van productieproces Kotflügel. Er moest naast vormgereedschap, een transfersysteem gebouwd worden voor een bestaande pers.

Transfersysteem bouwen voor bestaande pers Duitse trailerbouwer

Boxmeer januari 2018 – Priema Productie B.V. is een productiebedrijf, werkzaam in onder andere de automotive sector. Zij schakelden de expertise van SSEB in voor een opdracht van de Duitse trailerbouwer Kröne GmbH.

Het verbeteren en automatiseren  van het productieproces van een Kotflügel halter (spatbordhouder) staat centraal. Om dit te doen moest, naast vormgereedschap,  een transfersysteem gebouwd worden voor een bestaande pers. 

Productieproces Kotflügel halter
Het product waar het bij deze opdracht om gaat is een Kotflügel halter. Een Kotflügel halter is een spatbordhouder, en in dit geval gaat het om een variant die door trailerbouwer Kröne GmbH gebruikt wordt voor trailermodellen.

In het huidige productieproces van dit product worden de platine en de halffabricaten handmatig ingelegd. Dit moet altijd gebeuren door twee medewerkers, en is hierdoor een tijdrovend proces. Daarnaast is deze handmatige manier van inleggen foutgevoelig.

Inleg- en transfersysteem
Bij SSEB kwam de vraag terecht om een inleg- en transfersysteem te maken dat het handmatig inleggen van de platine en het doorleggen van de halffabricaten zou automatiseren. Gezien de complexiteit van de opdracht, realiseerde SSEB naast het inleg- en transfersysteem ook het vormgereedschap. Het is van belang dat deze naadloos op elkaar aansluiten.

De ontwikkeling en realisatie van de automatisering bestaat uit twee fases:

  • Fase 1: Ontwikkeling en engineering van het inleg- en transfersysteem
  • Fase 2: Assemblage, testen en afname

Verbeteren en automatiseren van productieproces Kotflügel. Er moest naast vormgereedschap, een transfersysteem gebouwd worden voor een bestaande pers.

Fase 1: Ontwikkeling en engineering van het inleg- en transfersysteem
Om het handmatig inleggen van de platine en de halffabricaten voor de productie van de Kotflügel halter te voorkomen ontwikkelde SSEB een hybride transfersysteem. Er is sprake van een hybride transfersysteem wanneer het transfersysteem bij het gereedschap hoort en niet bij de pers, wat meer gangbaar is. In dit geval was dat echter geen optie omdat de betreffende pers geen eigen mogelijkheden had voor een transfersysteem.

Om het proces voor het gereedschap te bepalen werden verschillende AutoForm simulaties uitgevoerd. Onder andere om de platine en de opnamepunten voor het transfersysteem te bepalen. Door het uitvoeren van  uitgebreide AutoForm simulaties kon het meest optimale proces bepaald worden. Ook wordt ‘trial-and-error’ hiermee voorkomen: het bespaart dus tijd, geld en draagt bij aan een optimaal productieproces.

Fase 1 is op dit moment afgerond: de ontwikkeling en engineering van het inleg- en transfersysteem is klaar en wordt op dit moment samengesteld.

Fase 2: Assemblage, testen en afname
In fase 2 wordt het systeem geassembleerd, getest, in bedrijf gesteld en afgenomen. Dit is inclusief het laden van de platine. De assemblage en eerste testen vinden plaats bij SSEB op locatie. Vervolgens gaat het systeem in delen naar Priema Productie B.V. Het vormgereedschap wordt afgesteld onder de productiepers, alvorens het inleg- en transfersysteem in bedrijf gesteld wordt.

Interesse in het werk van SSEB? Maak een vrijblijvende kennismakingsafspraak!


Over de opdrachtgever en eindklant
Priema Productie B.V. is als toeleverancier gespecialiseerd in het dieptrekken, stansen en samenstellen van complexe metalen producten. Zij zijn werkzaam in diverse sectoren waaronder de automotive- en witgoedsector.  Ook Kröne GmbH is geen onbekende in de automotive sector; zij zijn een van Europa’s grootste trailerbouwers.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.