Mechanische conceptontwikkeling

Veel kennis en ervaring in diverse sectoren

Bij mechanische conceptontwikkeling gaat het vaak om machines, gereedschappen (tooling), apparaten, onderdelen en installaties waarmee de klant een product kan fabriceren. Mechanische conceptontwikkeling betekent bij SSEB onder andere:

1. Overleg, onderzoek en analyse van de wensen en eisen van de klant;
2. Overleg, onderzoek en analyse van het te fabriceren product;
3. Onderzoek en analyse van de technische uitdagingen waarvoor de SSEB engineers staan;
4. De analyse van huidige standaardmachines en opties om van daaruit verder te ontwikkelen of aanpassingen te doen;
5. Brainstormen, analyseren en onderzoek doen naar de mogelijkheid om nieuwe technologieën toe te passen;
6. Analyse van de eisen ten aanzien van de snelheid van het productieproces;
7. Analyse van de eisen ten aanzien van het verbruik van de materialen;
8. Ontwikkeling gericht op duurzaamheid. Wat is de inspanning die van de machine wordt verwacht en de gewenste levensduur;
9. Ontwikkeling gericht op betrouwbaarheid. De machines, apparaten, onderdelen en installaties moeten zeer degelijk zijn zodat het productieproces bij de klant het liefst storingsvrij verloopt. Stilstand kost geld;
10. Ontwikkeling gericht op lage kosten. De productie-, assemblage- en onderhoudskosten dienen zo laag mogelijk te worden gehouden. Die kosten hebben betrekking op de inkoop van de materialen en de tijd voor de productie, de assemblage en het onderhoud. Daarom worden de constructie en productiemethode goed op elkaar afgestemd en kijken de SSEB engineers als eerste naar eenvoudige en uniforme onderdelen waarvan de superieure kwaliteit bekend is.

State-of-the-art software

Het spreekt voor zich dat tijdens het hele proces van mechanische conceptontwikkeling de SSEB engineers gebruik maken van state-of-the-art software programma’s voor ontwerp, analyses, berekeningen, simulaties, etc. Zo werken SSEB engineers onder andere met Catia, Siemens NX (diverse modules waaronder Siemens NX Progressive Die Design), Siemens PLM en AutoForm.

Praten met SSEB engineers over mechanische conceptontwikkeling?

SSEB kan klanten ondersteunen van idee tot en met de bouw en turnkey-oplevering. De gehele dienstverlening van SSEB is maatwerk. Daar waar onze engineers u meerwaarde kunnen bieden zijn we u graag van dienst.

Afspraak maken? Neem contact met ons op!

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.