Conceptontwikkeling

Conceptontwikkeling voor nieuwe producten, machines, functionaliteiten, materialen en/of fabricageprocessen

Klanten van SSEB verwachten van SSEB veel technisch inzicht, creativiteit en kennis van de nieuwste technische mogelijkheden om te komen met innovatieve oplossingen voor nieuwe producten, functionaliteiten, materialen en fabricageprocessen.

De conceptontwikkelingsfase moet onder andere antwoord geven op de volgende vragen:
– De verwachte kosten van het product
– De reacties vanuit de markt
– De marktacceptatie (validatie)
– Wat de kaders van het ontwerp zijn
– De ontwerptijd
– De ontwerpkosten

Samen met de klant worden in de conceptfase belangrijke beslissingen genomen ten aanzien van de te ontwikkelen producten, zoals:
– Wat zijn de doelstellingen?
– Wat zijn de technische en wettelijke eisen?
– Met welke materiaal eigenschappen hebben we te maken?
– Welke productiemethoden zijn voorhanden? Volstaan deze of moeten deze worden gemaakt of aangepast?
– Hoe zorgen we voor een goede kostenbeheersing?

Gebruikersvalidatie

SSEB waakt ervoor dat tijdens de conceptontwikkelingsfase pragmatisch wordt gewerkt en met het belang voor de uiteindelijke gebruiker op de voorgrond. Door deze focus wordt het overzicht behouden als ook het oog voor alle details die zich richten op het gebruikersbelang. Belangrijke beslissingen krijgen hierdoor de aandacht die ze verdienen, over onbelangrijke details worden geen onzinnige discussies gevoerd.

Bij deze sterke focus op de gebruikersvalidatie hoort uiteraard ook het zo vaak mogelijk controleren of hetgeen dat wordt ontwikkeld, aansluit bij de wensen en behoeften van de uiteindelijke gebruikers.

Prototyping

Om het voor klanten mogelijk te maken om de innovatie te bespreken met de toekomstige gebruiker van het product, wordt door SSEB vaak een prototype gemaakt. SSEB beschikt hiervoor over een eigen 3D Metal Printing afdeling en kan een prototype ook in kunststof 3D laten printen.

Zo’n prototype geeft de klant en de eindgebruiker een duidelijk beeld. Het maakt het product concreet. Het prototype kan miscommunicatie en valse verwachtingen voorkomen. Met een goed prototype kan draagvlak en enthousiasme worden gerealiseerd.

Kan SSEB u helpen bij conceptontwikkeling?

SSEB kunt u flexibel inzetten. Om even mee te sparren of om uitvoerige analyses, simulaties en berekeningen te maken. Wilt u weten waar SSEB u meerwaarde kan leveren? We overleggen het graag met u in een vrijblijvend gesprek. Hiervoor kunt u ons even bellen of het contactformulier op deze site invullen.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.