PLC programmeren

Een belangrijke expertise bij SSEB!

De PLC programmeurs van SSEB kunnen voor u PLC-systemen ontwerpen, coderen, bouwen, aanpassen, vernieuwen, installeren, testen en onderhouden. Ook bij eventuele storingen kunt u onze PLC programmeurs inschakelen.

PLC staat voor Programmable Logic Controller (programmeerbare logische eenheid). In de machinebouw en het onderhoud van machines komt de term PLC veel voor. Bijna elke machine in de productie industrie wordt tegenwoordig namelijk bestuurd door PLC-systemen. Ze maken een belangrijk deel uit van de procesautomatisering. PLC-systemen worden onder andere gebruikt voor het automatiseren van machines of productielijnen van fabrieken.

Het programmeren van PLC-systemen

SSEB engineers hebben veel ervaring in PLC programmeren. PLC is het hart van de machine en deze bestuurt de complete machine. In het PLC-programma wordt aangegeven wat de machine moet doen. SSEB programmeert PLC met CoDeSys.

Ook productie van PLC-systemen mogelijk

Het PLC-systeem kan SSEB ook voor u vervaardigen. SSEB ontwikkelt deze elektrische systemen zodanig dat ze bestand zijn tegen invloeden van buitenaf. Denk daarbij aan vocht, stof, geluid en trillingen.

PLC-systemen voor diverse toepassingen

SSEB ontwikkelt PLC-systemen voor productieprocessen in diverse sectoren en kent de specifieke kenmerken waar bij de ontwikkeling van de PLC-systemen rekening mee moet worden gehouden. SSEB PLC-engineers werken regelmatig in multidisciplinaire teams. Door de verscheidenheid aan specialisten is SSEB breed inzetbaar.

PLC-systemen en uw team

De meeste productiebedrijven hebben geen software engineers in dienst. Deze bedrijven schakelen SSEB in om PLC-systemen te ontwikkelen en in te regelen op de machines. SSEB op haar beurt leert uw onderhoudsmonteurs (elektrotechnisch) hoe zij het PLC-systeem moeten hanteren bij het zoeken naar storingen. Voor het lokaliseren van storingen is een PLC-systeem namelijk ook zeer geschikt. Uw onderhoudsmonteur kan zien welke schakelingen niet tot stand komen en wat daar de reden van is. Die reden kan softwarematig, mechanisch of elektrotechnisch zijn.

Praten met een PLC programmeur van SSEB?

Wilt u eens praten over uw besturingstechnologie? Heeft u nieuwe ideeën of loopt u tegen problemen aan? De SSEB engineers maken graag een vrijblijvende afspraak met u. Belt of mailt u ons even?

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.