Procesautomatisering

Procesautomatisering: effectiever werken – hoger rendement

Het doel van procesautomatisering bij productiebedrijven is het effectiever laten verlopen van bedrijfs- en productieprocessen om het rendement te verhogen. Als de SSEB engineers het goed doen dan bespaart u (productie)kosten.

SSEB engineers automatiseren processen voor productiebedrijven in diverse sectoren. Veel klanten zien SSEB als vaste partner in de procesautomatisering en zijn ook bekend met andere expertises van SSEB zoals process engineering en machinebouw. Betrokken SSEB engineers bekijken de processen voortdurend en geven aan hoe het proces verder geoptimaliseerd kan worden.

Nieuwe technologieën, aanpassingen aan machines, gewenste productaanpassingen, andere productie aantallen, veranderingen in voorraden… Zomaar een aantal aanleidingen om opnieuw naar meer efficiency te kijken. We zien processen steeds sneller en nauwkeuriger worden. SSEB engineers waarderen het zeer als zij al vanaf de eerste fase bij automatiseringsprojecten worden betrokken, zij kunnen met uw team mee denken om samen sneller tot slimmere oplossingen te komen.

Van ontwerp tot en met realisatie

SSEB staat bekend om haar flexibiliteit en maatwerk. Onze engineers werken regelmatig in multidisciplinaire teams, ook samen met uw eigen mensen. Maar SSEB heeft ook de expertise in huis om de volledige procesautomatisering van idee, ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en service, voor u uit te voeren. Bij turnkey projecten kan het zijn, afhankelijk van het project, dat we op specifieke onderdelen de hulp inschakelen van betrouwbare partners in ons netwerk.

SSEB bekijkt niet alleen de operationele handelingen die op de werkvloer moeten gebeuren en de proces veiligheid. Ook de output voor de operator is essentieel om op elk moment bij te kunnen sturen: productierapportage, analyse van systemen, receptbeheer, archivering, alarmering, onderhoud, etc.

Productie automatisering, proces automatisering, procesautomatisering, industriële automatisering. In combinatie met een speciaalmachine kan een productieproces optimaal geautomatiseerd worden.

Tijd is geld

Elk productieproces kent verschillende stappen. Hoe beter deze stappen om elkaar zijn afgestemd des te minder tijdverlies. Ook hierin speelt procesautomatisering een belangrijke rol. Door gebruik te maken van computergestuurde machines met PLC systemen en specifieke software, kunnen machines met elkaar communiceren.

Verschillende procesautomatiseringssystemen

Er zijn diverse procesautomatiseringssystemen. Een aantal bekende systemen waar SSEB engineers regelmatig mee werken zijn:
– Distributed Control System (DCS)
– Process Control System (PCS)
– Programmable Logic Controller (PLC)

Verhogen van uw efficiency en rendement?

De ervaring van de SSEB engineers is groot. Ze kunnen u legio voorbeelden noemen van efficiency en rendementsverbeteringen in productieprocessen. Wilt u dat onze engineers meedenken over uw productie- en bedrijfsprocessen? We maken graag een vrijblijvende kennismakingsafspraak met u. Bel of mail ons even.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.