Cobot automatisering

‘Cobot’ staat voor: collaboratieve robot. Een robot die samenwerkt naast en met de mens. Bekend als een ‘veilige robot’, geschikt om in een productiehal te plaatsen zonder hekwerk.

Al een aantal jaar wordt er gesproken over de mogelijkheden en voordelen van cobots. Afgelopen jaar groeide de cobotmarkt harder dan ooit tevoren. Steeds meer logistieke en productiebedrijven zien het voordeel van een cobot: flexibel, snel in te zetten en gebruiksvriendelijk.

Bij SSEB doen we volop onderzoek naar de mogelijkheden en voordelen die een cobot te bieden heeft. In onze eigen productiehal staat een cobotopstelling waarmee we testen uitvoeren voor onze opdrachtgevers.

Wij denken graag met u mee over de vraag: hoe kunnen we het meeste rendement uit een cobot halen?

Eindeloze mogelijkheden
De mogelijkheden voor procesautomatisering zijn eindeloos met een cobot. Verschillende toepassingen zijn snel en eenvoudig te realiseren. Dat zit ‘m deels in de gebruiksvriendelijkheid van het softwareprogramma, waardoor programmeerwerk snel aan te passen is en de cobot weer andere handelingen kan verrichten. Bovendien werkt en communiceert een cobot uitstekend samen met andere componenten binnen het productie- of verpakkingsproces.

We kunnen verschillende voorbeelden noemen van toepassingen voor een cobot:

– Een cobot kan ingezet worden op een assemblagelijn. Hier kan de cobot dan verschillende taken uitvoeren, zoals lassen, monteren en schroeven.
– Het verpakken, verplaatsen en herorganiseren van producten.

Speciaalmachine: flexibeler met een cobot
SSEB helpt bedrijven bij het optimaliseren van processen, het inzetten van een cobot, in combinatie met een (speciaal)machine, kan hier een voorbeeld van zijn. Onze engineers kijken graag samen met u naar de beste automatiseringsoplossing voor uw productieproces.

SSEB ontwikkelt, bouwt en onderhoudt speciaalmachines voor een grote diversiteit aan sectoren. We zien cobots als een slimme oplossing als component van een speciaalmachine. Een zeer flexibel component met heel veel mogelijkheden, maar alleen de juiste integratie van een cobot maakt deze tot een succes. En hier ligt de kracht van SSEB.

Weten wat SSEB voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.