Modulebouw voor Van der Valk

Engineering en realisatie van modules voor Van der Valk Systemen

Modulebouw voor Van der Valk Systemen

Van der Valk Systemen is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van luchtmechaniek en schermmaterialen, in de glastuinbouw. Zij maken al een aantal jaar gebruik van een assemblage machine om rubberstroken in aluminiumprofielen te plaatsen.

Vier van de modules van deze assemblage machine waren aan vervanging toe. Al deze modules hebben dezelfde functionaliteit maar zijn bedoeld voor verschillende typen aluminiumprofielen. Zo verschillen deze profielen bijvoorbeeld van elkaar qua formaat.

Verbeteren van modules en modulebouw
Aan SSEB de vraag zes nieuwe modules te ontwikkelen en realiseren, waarbij gevraagd werd alle mogelijke verbeterpunten te onderzoeken. De functionaliteit moest blijven bestaan, net als de bestaande interface. Daarbij moest gebruik gemaakt worden van de laatste stand der techniek.

Eenvoudiger in gebruik en flexibeler
Wat konden de SSEB engineers doen om deze modules slimmer te maken? We hebben de diverse mogelijkheden onderzocht en een nieuw 3D-ontwerp ontwikkeld. Na akkoord van de klant op het 3D-ontwerp, hebben we de diverse modules gerealiseerd.

Modulebouw voor Van der Valk
We hebben hierbij, onder andere, de volgende verbeterpunten doorgevoerd:

  • Er zijn handgrepen toegevoegd aan de modules, waardoor de modules eenvoudiger in gebruik zijn voor de operator. De handgreep maakt het namelijk gemakkelijk om de modules te wisselen, wanneer je bijvoorbeeld aan de slag gaat met een ander formaat aluminiumprofiel.
  • We hebben ervoor gezorgd dat alle onderdelen die snel en gemakkelijk slijten, eenvoudig te vervangen zijn.
  • De gripperkopjes zijn nu verwisselbaar, waardoor je meer flexibel bent
  • Het ontwerp is steviger en strakker
  • De module zit degelijker in elkaar en is meer robuust

Ontwikkeling van twee compleet nieuwe modules
Naast het vervangen en verbeteren van bestaande modules, heeft SSEB ook twee nieuwe modules ontwikkeld voor deze assemblage machine, voor nieuwe producten. Het ging hierbij om nieuwe varianten van de aluminiumprofielen.

Verhogen van de efficiency en kwaliteit van uw productieproces?
De ervaring van de SSEB engineers is groot. Wilt u dat onze engineers meedenken over het verbeteren van uw productieprocessen? We maken graag een vrijblijvende kennismakingsafspraak met u. Bel of mail ons even.

 SSEB ontwikkelde en realiseerde vier nieuwe modules voor Van Der Valk systemen
Het team van SSEB: Smart Solutions Engineering Boxmeer
 SSEB ontwikkelde en realiseerde vier nieuwe modules voor Van Der Valk systemen

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.