Automatiseringsoplossing voor Doesburg Components

Semiautomatische assemblagetafel voor Doesburg Components

Automatiseringsoplossing verbetert productkwaliteit en efficiency 

Voor opdrachtgever Doesburg Components heeft SSEB een semiautomatische assemblagetafel ontwikkeld en gerealiseerd. Deze assemblagetafel automatiseert het inslaan van paspennen in een bracket.

De paspennen werden handmatig in de bracket gemonteerd. Zwaar werk en vrijwel onmogelijk om dit heel secuur te doen. Daardoor was er altijd het risico dat de paspen zou beschadigen en was het lastig om de kwaliteit te waarborgen.

Kortom: er was een automatiseringsoplossing nodig, zodat de kwaliteit gewaarborgd kon worden en er efficiënter gewerkt kon worden.

Zeer stevige constructie
Er is veel kracht nodig om een paspen in de bracket te slaan omdat er sprake is van perspassing; het gat waar de paspen in moet, is kleiner dan de paspen zelf. Dit zorgt ervoor dat de paspen stevig vast komt te zitten maar dit betekent ook dat de paspen met veel kracht ingeslagen of ingeperst moet worden. Dit vraagt dus om een zeer stevige constructie.

Op het moment van de aanvraag van de automatiseringsoplossing werden er jaarlijks 30.000 brackets voorzien van 1 of 2 paspennen. Dit aantal kon, bij de automatiseringsoplossing, gelijk blijven. Het ging niet om meer aantallen, maar om een verbeterde kwaliteit en efficiency. En daarnaast om te voorkomen dat medewerkers zulk zwaar werk moeten doen.

Een gecontroleerd proces
SSEB ontwikkelde een semiautomatische assemblagetafel, met ingebouwde sensoren. Deze sensoren zorgen ervoor dat de juiste positie van de paspennen bepaald wordt. De paspennen worden nu ingeperst in plaats van ingeslagen, zo is het proces meer gecontroleerd. Met deze semiautomatische assemblagetafel kunnen twee verschillende formaten paspennen ingeperst worden, in 4 verschillende bracket configuraties.

Verhogen van de efficiency en kwaliteit van uw productieproces?
De ervaring van de SSEB engineers is groot. Wilt u dat onze engineers meedenken over het automatiseren van uw productieprocessen? We maken graag een vrijblijvende kennismakingsafspraak met u. Bel of mail ons even.

Automatiseringsoplossing voor Doesburg Components
Het team van SSEB, Smart Solutions Engineering Boxmeer
Automatiseringsoplossing voor Doesburg Components

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.