Machinebouw, speciaalmachinebouw, speciaalmachine, speciaal machine, procesautomatisering, proces automatisering, procesoptimalisatie, proces optimalisatie, productieproces

Procesautomatisering van bewerking 3 meter lange as

Opdrachtgever: Producent hang- en sluitwerk

Toegepaste expertises: Ontwikkeling, Procesautomatisering, Conceptontwikkeling, Procesoptimalisatie, Projectmanagement, Simulatie AutoForm, Maakbaarheidsstudie, Methodeplan, Engineering, Vooronderzoek, Machine engineering, Proces engineering, Software, Automatisering, Machinebouw, Keuring & Inspectie, Afname & Inspectie, Productie, Assemblage

Deze opdrachtgever produceert en verkoopt hang- en sluitwerk. Het assortiment van de opdrachtgever bestaat uit scharnieren, raamuitzetters, raamsluitingen, deurbeslag en toegangsmanagement.

De opdrachtgever kwam bij SSEB met een vraag over een van hun raamuitzetters. Onderdeel van deze raamuitzetter is een as. Deze as, van 3 meter, werd handmatig bewerkt. Deze bewerking bestaat uit verschillende stappen: het op maat maken van de as, het pletten van het uiteinde van de as en het boren van een gaatje.

Ontwikkeling, ontwerp en machinebouw
Aan SSEB de vraag een machine te ontwerpen en ontwikkelen, waarin dit proces geautomatiseerd zou worden. SSEB begon met een concept en bracht de verschillende bewerkingen in kaart. Aan de hand hiervan werd een voorstel voor de machine gemaakt. Na goedkeuring van de klant is SSEB gestart met construeren en detailleren. Nadat de tekeningen en onderdelenlijsten gereed waren, is alles door SSEB ingekocht en heeft SSEB de complete machine ook geassembleerd, de besturingskast opgebouwd, geprogrammeerd en de complete automatisering uitgevoerd.

Procesautomatisering en -verbetering
Deze machine heeft het hele bewerkingsproces van de as geautomatiseerd. De 3 meter lange as wordt in de machine geplaatst, waarna deze op diverse verschillende maten ingekort kan worden. Na het pletten en het boren wordt de as compleet gereed uitgevoerd. Doordat de reststukken automatisch hergebruikt worden in de machine, is er zeer weinig materiaalverlies.

Machinebouw: automatisering van bewerkingsproces. SSEB ontwierp, ontwikkelde en bouwde een machine die zorgde voor procesautomatering- en verbetering.
Het engineersteam van SSEB, Smart Solutions Engineering Boxmeer
Machinebouw: automatisering van bewerkingsproces. SSEB ontwierp, ontwikkelde en bouwde een machine die zorgde voor procesautomatering- en verbetering.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.