Procesautomatisering en machinebouw

Procesautomatisering en machinebouw

Opdrachtgever: Machinebouwer in de textiel- en printindustrie

Toegepaste expertises: Ontwikkeling, Conceptontwikkeling, Productontwikkeling, Procesoptimalisatie, Engineering, Vooronderzoek, Machine engineering, Proces engineering, Automatisering, Procesautomatisering, Machinebouw, Keuring & Inspectie, Afname & Inspectie, Productie, Assemblage

Voor een opdrachtgever, actief in de textiel- en printindustrie, ontwikkelde en bouwde SSEB een Rakelmachine. Deze machinebouwer heeft een uitgebreide productportfolio, met hierin onder andere een breed scala van rotatiezeefdruksystemen en digitale printsystemen.

SSEB heeft een machine ontwikkeld voor een onderdeel, de rakel, van een textieldrukmachine. Deze rakel bestaat uit een RVS strook en rubberstrook die aan elkaar gelijmd worden. Functie van dit onderdeel was het verdelen van verf in de wals van de textieldrukker.

Procesautomatisering – en verbetering
De RVS- en rubberstrook werden voorheen handmatig aan elkaar gelijmd. Dit kostte niet alleen veel tijd maar zorgde ook voor veel kwaliteitsproblemen. SSEB heeft een machine ontwikkeld en gebouwd waarbij deze twee onderdelen automatisch aan elkaar gelijmd worden. Uitdaging voor deze speciaalmachine was vooral de lengte van het rakelblad. De langste rakel diende namelijk 4.5 meter te zijn.

Procesautomatisering en machinebouw
Het engineeringsteam van SSEB, Smart Solutions Engineering Boxmeer
Procesautomatisering en machinebouw

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.