CoDeSys

Controller Development System voor industriële automatiseringstechniek

CoDeSys is de toonaangevende hardware-onafhankelijke automatiseringssoftware voor de ontwikkeling en engineering van controller-toepassingen volgens de internationale industriële standaard IEC 61131-3.

SSEB engineers gebruiken het programma voor het succesvol programmeren van eenvoudige en geavanceerde applicaties voor industriële controllers. Het betreffen applicaties die wereldwijd in vele sectoren worden gebruikt. In fabrieken, voor (mobiele) machines, voor geautomatiseerde energiesystemen en vele andere gebieden.

CoDeSys is een compleet IEC 61131-3 programmeersysteem, van klassieke PLC-programmering tot objectgeoriënteerde controller programmering. Het systeem kent uitgebreide mogelijkheden voor projectengineering en de ingebruikname van automatiseringstoepassingen, zoals monitoring van gegevens, scannen voor de toepassingsfouten (debuggen) en het veranderen van de applicatie tijdens het in bedrijf zijn (online change).

Door de SSEB engineers worden voor methodische applicatie ontwikkeling ook diverse andere modules binnen CoDeSys ingezet, zoals UML, versiebeheer, statische code analyse, profilering en testautomatisering.

Met CoDeSys regelen de SSEB engineers ook de configuratie en inbedrijfstelling van de belangrijkste fieldbus systemen of fabrikant specifieke I/O-systemen.

En SSEB zorgt voor een naadloze integratie van optionele add-on componenten voor project engineering zoals visualisatie, motion control / CNC / robotica en veiligheid modules.

Veiligheid

Om het benodigde SIL niveau  te behalen is een risico analyse benodigd waarna alle systeem componenten moeten voldoen aan dit niveau. Gecertificeerde software componenten binnen CoDeSys maken het eenvoudiger besturingen SIL2 of SIL3 gecertificeerd te krijgen. De CoDeSys Safety module bestaat uit componenten binnen het programmeer systeem en het runtime systeem, waarbij de project planning volledig is geïntegreerd binnen de IEC 61131-3 programmeer omgeving.

Weten wat SSEB voor u kan betekenen?

We nodigen u uit voor een vrijblijvende kennismakingsgesprek. Neemt u contact met ons op?

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.