Tooling engineering voor AllPress Metals. SSEB ontwikkelde 2 onderdelen voor een autogordelsysteem: een PT Cover en Plate.

Tooling engineering onderdelen autogordelsysteem

Eindklant: Takata

Toegepaste expertises: Ontwikkeling, Procesoptimalisatie, Simulatie AutoForm, Maakbaarheidsstudies, Methodeplan, Engineering, Tooling engineering, Gereedschapsbouw, Volgsnijbuiggereedschap

Takata is een internationaal bedrijf dat autogordels, airbags, stuurwielen en kinderzitjes ontwikkelt. Via een klant kwam de vraag voor het maakbaar maken van een PT Cover en Plate, twee onderdelen uit een autogordelsysteem, bij SSEB te liggen.

Tooling engineering
SSEB ontwikkelde een methodeplan, om te bekijken in hoeveel stappen dit product gemaakt moest worden. Al snel bleek dat er erg veel gebeurde in de verschillende fases van de ontwikkeling. Aan SSEB de uitdaging om dit te verwerken in het gereedschap. Het was daarnaast belangrijk dat de delen van deze samenstelling goed in elkaar zouden passen.

Het gereedschap werd uiteindelijk zo ontwikkeld, dat het bij verschillende gereedschapsmakerijen onder de pers zou passen.

Tooling engineering voor AllPress Metals. SSEB ontwikkelde 2 onderdelen voor een autogordelsysteem.
Tooling engineering. SSEB ontwikkelde 2 onderdelen voor een autogordelsysteem: een PT Cover en Plate.
Het engineersteam van SSEB, Smart Solutions Engineering Beugen
Tooling engineering. SSEB ontwikkelde 2 onderdelen voor een autogordelsysteem: een PT Cover en Plate.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.