Doorontwikkeling Transfersysteem FLX: draadloze teach-in pendant

Eenvoudig te programmeren door operators

Sinds de introductie van SSEB Systems Transfersysteem FLX zijn we volop bezig met de doorontwikkeling van dit automatiseringssysteem. Zo introduceerden we onlangs drie nieuwe varianten:

  • FLX190; met een 190 graden draaibare Z-as en als extra optie een slanke Y-as.
  • FLXmx; met een dubbele gekoppelde Y-as, slanke Y-as en als extra opties: onafhankelijk aangestuurde Y-as en maximale belasting van 50 kg.
  • FLX190mx; met een dubbele gekoppelde Y-as, 190 graden draaibare Z-as, slanke Y-as en als extra optie een onafhankelijk aangestuurde Y-as.

Elke variant heeft zijn eigen specificaties en voordelen, zo bieden we een oplossing voor iedere toepassing van elke pers en 3D lasersnijmachine.

Draadloze teach-in pendant
Alle varianten van FLX bieden we aan met een draadloze teach-in pendant (afstandsbediening), een geavanceerde oplossing voor draadloze besturing. Middels deze teach-in pendant is het FLX transfersysteem eenvoudig te programmeren door een operator. Via een feedbackmogelijkheid wordt informatie op het teach-in pendant getoond en de proportionele bedieningsknoppen maken een zeer precieze besturing mogelijk.

De ingebouwde veiligheidsvoorzieningen voldoen aan de hoogste eisen. Hierdoor is het FLX transfersysteem uitstekend toepasbaar op werkplekken waar de risico’s tot een minimum beperkt moeten blijven, zoals bij heffen en persen. Alle assen van het FLX transfersysteem kunnen met het teach-in pendant zowel afzonderlijk als tegelijkertijd aangestuurd worden. De gewenste posities van het FLX transfersysteem kunnen vervolgens als recept weggeschreven worden. Zo is het mogelijk voor ieder uniek product en/of toepassing een eigen recept te programmeren.

Over SSEB Systems Transfersysteem FLX
SSEB Systems Transfersysteem FLX is het nieuwe, innovatieve product van SSEB: een automatiseringssysteem voor op nieuwe en bestaande, hydraulische persen en 3D lasersnijmachines. Het systeem legt blanks en halffabricaten ((semi)-automatisch) in een hydraulisch pers en haalt deze er weer uit.

Wilt u meer informatie over transfersysteem FLX en weten wat dit transfersysteem voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Alle varianten van FLX bieden we aan met een draadloze teach-in pendant (afstandsbediening), een geavanceerde oplossing voor draadloze besturing.
Het team van SSEB, Smart Solutions Engineering Boxmeer
Alle varianten van FLX bieden we aan met een draadloze teach-in pendant (afstandsbediening), een geavanceerde oplossing voor draadloze besturing.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.