Automotive engineering: het ontwikkelen van een verbeterde taxistoel voor Flex-i-Trans

Verbeterde taxistoelen

Opdrachtgever: bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen, testen en bouwen van voertuigaanpassingen

Toepassingsgebieden: Ontwikkeling, Procesoptimalisatie, Projectmanagement, Engineering, Maakbaarheidssimulaties, Methodeplan, Volg-, snij- en buiggereedschap, Tooling, Lasmallen, Assembleren, Productie

Projectomschrijving:
De opdrachtgever is gespecialiseerd in het ontwikkelen, testen en bouwen van voertuigaanpassingen. SSEB heeft voor de klant een verbeterde taxistoel ontwikkeld.

Automotive engineering
De vraag van de klant was een goedkopere, sterkere en veiligere taxistoel. Met daarnaast een mooier design. Wat volgde was een omvangrijk project, waarbij SSEB verschillende expertises inzette om tot een innovatief resultaat te komen.

De betreffende taxistoel bestond uit om en nabij 150 verschillende onderdelen. SSEB heeft dit teruggebracht tot 35 onderdelen. Meerdere plaatdelen werden samengevoegd tot één dieptrekproduct en de onderdelen werden in lasmallen samengevoegd. Dit maakte de stoel niet alleen goedkoper maar ook sterker en veiliger.

Het assembleren werd ondergebracht bij SSEB Systems. Daarnaast werd een deel van de productie door SSEB uitbesteed voor de eindklant.

 

Automotive engineering: het ontwikkelen van een verbeterde taxistoel.
Het engineeringsteam van SSEB, Smart Solutions Engineering Boxmeer
Automotive engineering: het ontwikkelen van een verbeterde taxistoel.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.