SSEB-automatisering-Walraven-clinch-speciaalmachine-3

Speciaalmachine voor Walraven: clinch-automatisering

Voor klant Walraven heeft SSEB recent een speciaalmachine ontwikkeld, gebouwd én in bedrijf gesteld. Walraven produceert een grote verscheidenheid aan bevestigingsproducten voor verwarmingssystemen, installatie van sanitair, elektrische installaties, sprinklerbuizen, ventilatiebuizen, koelsystemen, zonnepanelen en meer.

Clinchen van profielen
Bij SSEB kwam de opdracht binnen om een speciaalmachine voor Walraven te ontwikkelen waarmee RapidStrut profielen (U-profielen) aan elkaar geclinched worden. Deze profielen worden gebruikt als railsystemen in productiehalen, voor (zware) bevestigingen zoals leidingwerk.

Doel van de speciaalmachine is om het proces van het clinchen te versimpelen waarmee tijd en kosten bespaard konden worden. Voorheen werden de profielen aan elkaar gelast waarbij het vervolgens noodzakelijk was om de profielen te bewerken met een zinklaag. Met deze door SSEB ontwikkelde automatering kunnen de U-profielen aan elkaar geclinched worden zonder dat er vervolgens nog een nabewerking nodig is.

Onze SSEB engineers hebben de volgende expertises ingezet bij het bouwen van deze speciaalmachine:

  • Ontwikkeling van de speciaalmachine
  • Het bouwen van de volledige machine
  • Het schrijven van de software voor de besturing van de machine
  • Het bouwen van de besturingskast
  • Het inbedrijfstellen van de machine bij de klant op locatie

Werking van de machine
Het proces start bij het inleggen van de RapidStrut profielen (U-profielen) op de bufferbaan; deze bufferbaan heeft 11 posities. Vervolgens worden de profielen opgepakt door het transfersysteem, waarnaar deze in de clinch machine geplaatst worden. De clinch machine lijnt de profielen in de breedte én lengte uit en plaatst de profielen zo in de juiste positie. Hierna kunnen de profielen aan elkaar geclinched worden. De profielen worden vervolgens weer op de bufferbaan geplaatst, ook deze handeling is geautomatiseerd.

Flexibel, snel én efficiënt
De RapidStrut profielen (U-profielen) die gebruikt worden, mogen verschillende hoogtes en lengtes hebben want alle hoogtes én verschillende lengtes kunnen in deze speciaalmachine verwerkt worden. De speciaalmachine is hierdoor zeer flexibel in te zetten. Daarnaast werkt de machine snel en efficiënt: het langste profiel heeft 60 clinches en daar doet de machine 6 minuten en 20 seconden over, inclusief het inleggen en uithalen van het profiel.

Verhogen van de efficiency en kwaliteit van uw productieproces?
De ervaring van de SSEB engineers is groot. Wilt u dat onze engineers meedenken over het verbeteren van uw productieprocessen? We maken graag een vrijblijvende kennismakingsafspraak met u. Bel of mail ons even.

SSEB-automatisering-Walraven-clinch-speciaalmachine
SSEB-automatisering-Walraven-clinch-speciaalmachine
SSEB-automatisering-Walraven-clinch-speciaalmachine

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.