Virtual Reality en Augmented Reality bieden veel mogelijkheden op het gebied van machinebouw. Denk aan conceptontwikkeling maar ook machineonderhoud op afstand.

SSEB ontdekt Virtual Reality en Augmented Reality  

Boxmeer maart 2018 – Afgelopen week bezochten we met een paar collega’s De Effenaar in Eindhoven. In samenwerking met Brainport Eindhoven werd hier een Virtual Reality en Augmented Reality kennismakingssessie georganiseerd.  

Brainport Eindhoven zegt over deze Virtual Reality en Augmented Reality kennismakingssessies: 

‘De VR/AR-kennismakingssessies, de Reality Check genoemd, duren ongeveer twee uur en worden begeleid door een onafhankelijke ervaren adviseur. Zo kunnen bedrijven in een private setting, met behulp van relevant advies, goed ervaren wat de mogelijkheden van VR en AR kunnen zijn voor diens betreffende branches. Want ‘Je ziet het pas als je het ervaart’, zo luidt het credo van dit project. Na afloop hebben de bedrijven meer begrip en draagvlak binnen hun teams gekregen en inzicht in mogelijke vervolgstappen voor de organisatie. Bijvoorbeeld hoe je met Virtual en Augmented Reality een machine kunt repareren met hulp op afstand, nieuwe gebouwen, producten of machines kunt ontwerpen, marketing kunt inrichten en/of trainingen kunt geven. ‘ 

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe technische mogelijkheden, om onze klanten nog slimmere oplossingen te bieden. Over Virtual Reality en Augmented Reality (VR en AR) is al veel geschreven en wij wilden graag met eigen ogen zien hoe ver deze technieken zijn en wat deze voor SSEB (en voor onze klanten) kunnen betekenen.  

Het was een interessante en leerzame middag. De VR en AR technieken bieden ons met name veel mogelijkheden op het gebied van onze machinebouw activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan conceptontwikkeling en het vroegtijdig kunnen testen en bepalen van de mens-machine-interface, maar ook machineonderhoud op afstand.

Wij zijn weer volop geïnspireerd en druk bezig met het verder onderzoeken van de mogelijkheden voor implementatie van deze technieken in ons werk.  

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Maak een vrijblijvende afspraak. 

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.