oplossing voor foutloze assemblage van een veiligheidshamer.

Nieuw project: een oplossing voor efficiënte en foutloze assemblage

Met een veiligheidshamer kun je in geval van nood snel uit je auto ontsnappen, bijvoorbeeld wanneer je te water bent geraakt. Een product dat levens kan redden en waarbij een foutloos ontwikkelingsproces dus essentieel is.

Hoe kunnen we hiervoor zorgen? Voor een vooraanstaand bedrijf in de automotivebranche, dat dit soort veiligheidshamers op de markt brengt, dachten wij na over deze vraag. En kwamen we met een oplossing.

Essentieel: een foutloos proces
Bij de veiligheidshamers van deze opdrachtgever moeten twee schaalonderdelen, die samen het handvat vormen, goed in elkaar gezet worden. Tussen deze twee onderdelen moet een mesje geplaatst worden. Dit mesje heb je nodig om je gordel door te snijden, mocht je bijvoorbeeld te water raken.

Op het moment van de aanvraag werd dit handmatig gedaan: het in elkaar zetten van de onderdelen en het controleren van de aanwezigheid van het mesje. Er was dus altijd een mogelijkheid dat het mesje vergeten werd.

Assemblage gereedschap met in-proces controle
Wij bedachten een oplossing om dit proces voortaan foutloos te laten verlopen. Hiervoor ontwikkelden we een assemblage gereedschap met in-proces controle en borging. Met dit gereedschap is het uitgesloten dat het mesje vergeten wordt.

Weten hoe we dit gedaan hebben en hoe dit gereedschap werkt? Hier lees je meer over dit project.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.