We zetten AutoForm in om de producten en processen zo optimaal mogelijk in te richten.De nieuwe update tilt onze simulaties naar een nog hoger niveau.

Met AutoFormplus R7 nog meer voordelen van AutoForm simulaties

Boxmeer februari 2018 ‐ AutoForm staat bekend als de beste software voor sheet metal forming simulaties. AutoForm simulaties bieden de gebruiker veel voordelen; met goede simulaties kunnen producten en processen zo efficiënt en kostenbesparend mogelijk, ontwikkeld  en ingericht worden. Sinds kort is een nieuwe update beschikbaar: AutoFormplus R7. Met deze update is het mogelijk om simulaties naar een nog hoger niveau te tillen.

De voordelen van AutoForm simulaties
AutoForm simulaties resulteren in een verbetering van de betrouwbaarheid in de planning, een reductie van het aantal testen en een verkorting van de tryout tijd. Dit leidt tot de hoogste kwaliteit bij de gereedschapconstructie en maximale betrouwbaarheid bij de productie. Bovendien worden persstilstand en afkeurpercentages aanzienlijk verminderd. Samengevat:

– AutoForm simulaties besparen kosten en tijd;
– Zorgen voor kwaliteit optimalisatie;
– Maximaliseren efficiëncy en productiviteit

Daarnaast wordt AutoForm ook gebruikt voor het uitvoeren van maakbaarheids‐ en haalbaarheidsstudies. Waarbij in een veilige omgeving en vroeg in het proces al veel bekend wordt met betrekking tot de maakbaarheid van het product. Deze stap wordt veelal gezet om al vroeg product‐ en procesoptimalisaties te kunnen doorvoeren.

Nieuwe update: AutoFormplus R7
Sinds vorig jaar is er een nieuwe AutoForm update beschikbaar: AutoFormplus R7. Sterke verbeteringen en nieuwe functionaliteiten tillen simulaties naar een nog hoger niveau. De update maakt het mogelijk om flexibeler en efficiënter te werken, met name met betrekking tot volg,‐ snij‐, en buiggereedschappen.

Een van de belangrijkste voordelen van AutoFormplus R7 is de verbeterde planning en simulatie van volg,‐ snij‐, en buiggereedschappen. AutoFormplus R7 ondersteunt met name de volgende use‐cases:

– Import van in CAD ontworpen gereedschapsgeometrie voor de uiteindelijke procesvalidatie;
– Deelimport voor de planningsfase;
– Deelimport voor volledige procesengineering, inclusief het genereren en simuleren van de vormvlakken.

Deze use‐cases worden ondersteund door nieuwe functionaliteiten waarmee gebruikers efficiënt volg,‐ snij‐, en buiggereedschappen kunnen plannen en simuleren.

Uitgebreide materialenkennis
Sinds een paar maanden werken ook de SSEB engineers met de nieuwste update van AutoForm. Dit stelt hen in staat om nog betere simulaties uit te voeren, voor diverse projecten in verschillende  branches.

Door de jaren heen heeft SSEB een grote materialenkennis opgebouwd en deze in de eigen SSEB database van AutoForm geïntegreerd. Van staal, RVS, titanium en aluminium in het algemeen, maar ook van meerdere specifieke materialen zoals Inconel en Hastelloy X.

Al deze materialen hebben unieke eigenschappen.De kennis van en ervaringen met die eigenschappen zijn door SSEB goed geborgd in AutoForm, en met de nieuwste update zijn onze engineers in staat hier nog meer uit te halen.

AutoForm simulaties voor Polytec Car Styling
Diverse bijzondere projecten bij SSEB de afgelopen jaren, waar AutoForm een grote rol speelde, betroffen simulaties voor front en rear skid plates (geïntegreerde beschermplaten voor bumpers) van verschillende modellen uit de Jaguar Land Rover (JLR) groep. Allemaal in opdracht van onze klant Polytec Car Styling.

Polytec Car Styling is één van Europa’s meest toonaangevende fabrikanten op het gebied van accessoires, kleine series en systemen voor de automotive branche. SSEB simuleert meerdere producten voor Polytec Car Styling en werkt mee aan de ontwikkeling. Het betreffen voornamelijk RVS skid plates.

Maakbaarheid, product‐ en procesontwikkeling
AutoForm simulaties spelen een grote rol in het werk voor Polytec Car Styling Allereerst bekijken we met behulp vanAutoForm de maakbaarheid van het product. Als blijkt dat het product maakbaar is, spelen deAutoForm simulaties weer een grote rol in het tweede onderdeel: de product‐ en procesontwikkeling. Gedurende het traject is er steeds nauw contact met de klant en Jaguar Land Rover.

Met behulp van AutoForm bepalen we het meest efficiënte proces om het product te vervaardigen. Het is belangrijk is om het proces met zo min mogelijk stappen en materiaal in te richten. Dit zorgt voor efficiency en is daarmee kostenbesparend.

‘Zichtdeel’
De grootste uitdaging bij deze bumperdelen is de zichtbaarheid van het product nadat het op de auto is gemonteerd. Hier moet uiteraard rekening mee worden gehouden in de ontwikkeling van het productieproces. Het materiaal (RVS) mag niet ‘lelijk’ worden en moet passen bij het design van de auto.

Interesse in sheet metal forming simulaties met AutoForm?
Maak een vrijblijvende afspraak met SSEB en kom meer te weten over de enorme kennis van SSEB op het gebied van AutoForm simulaties, AutoFormplus R7, sheet metal forming simulaties en de grote materialenkennis van SSEB.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.