Mijn naam is Erik Janssen en ik werk bij SSEB als Engineer. In augustus 2016 ben ik hier begonnen als stagiair. Na een half jaar stage ben ik nu in dienst als Engineer.

Even voorstellen: Erik Janssen

Wie: Erik Janssen
Werkzaam bij SSEB sinds: februari 2017
Functie: Engineer

Mijn naam is Erik Janssen en ik werk bij SSEB als engineer. In augustus 2016 ben ik hier begonnen als stagiair. Na een half jaar stage ben ik nu in dienst als engineer.

Ik heb mijn diploma Middenkader engineering technicus (niveau 4) aan het ROC ter AA in Helmond behaald. Hierna heb ik mijn diploma (HBO Werktuigbouwkunde) behaald bij de Fontys in Venlo.

Tijdens mijn schoolvakanties, en op de zaterdagen, heb ik enkele banen gehad waarbij ik technische kennis heb opgedaan. Zo heb ik twee jaar bij Bongers Siloreparatie gewerkt. Hier heb ik veel gelast en reparatie- en montagewerkzaamheden uitgevoerd.

Daarna heb ik drie jaar gewerkt bij YPEX Kiddieland en Wisselautomaten. Hier heb ik vooral reparaties uitgevoerd en was ik veel onderweg in Nederland en Duitsland om storingen op te lossen.

Voor ik bij SSEB kwam werken, werkte ik bij een ander bedrijf op hetzelfde industrieterrein.  Ik kwam dus regelmatig langs SSEB. Toen ik voor mijn afstudeerstage op het HBO een bedrijf zocht kwam SSEB het eerst in mij op. De werkzaamheden die SSEB uitvoert spraken mij wel aan. Ik heb toen enkele gesprekken gehad voor een passende opdracht, en uiteindelijk mijn afstudeerstage met succes afgerond. Na de stage beviel het van beide kanten en ben ik gebleven als engineer.

Mijn functie houdt in dat ik constructies bedenk, ontwerp en teken in een 3D programma. En daarnaast het uitwerken van de 3D tekeningen tot werktekeningen. Het leukste aan mijn werk vind ik het ontwerpen en bedenken van een nieuwe constructie, en de gezellige sfeer op kantoor.

In mijn vrije tijd kijk ik graag series en films en sleutel ik aan auto’s. Ook heb ik wat hobbyprojecten zoals buitenkachels lassen en ik heb een, zelf ontworpen, CNC Plasma snijder gemaakt.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem direct contact op via 0485 361 025 of info@sseb.eu.